Oktober is boerenkaasmaand

Boerenkaas is heel bijzonder

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk op de boerderij. Er wordt alleen hele verse melk gebruikt, nog geen uur oud. Er wordt niets uit de melk gehaald en niets aan toegevoegd. En doordat de melk niet verhit wordt, wordt er niets stuk gemaakt aan de melk. Hierdoor krijg je een unieke rijping en een diepe smaak. Daarom heeft jonge boerenkaas meer smaak dat belegen kaas van gepasteuriseerde melk

Kaas maken is een vak dat je alleen kunt leren door het in de praktijk te doen. Er zijn in Nederland 20.000 melkveebedrijven, maar nog maar 250 boeren die zelf kaas maken. Bij ons op de boerderij wordt alles met de hand gedaan: ook het roeren. Heel bijzonder dus. 

Oktober: boerenkaas smaakt extra lekker

Oktober is de maand van kaarslicht en gezelligheid, van avonden die lengen, van goede wijn en samenzijn, van donker en toch vrolijk zijn. Het is tijd voor kaas met beleving: gemaakt op de boerderij en gemaakt om te delen.

Oktober is de maand van avondrood en watersnood, van tegenwind en vallende bladeren, van naar binnen gaan en thuiskomen, bij de warmte van het vuur en bij elkaar. 

Oktober is de maand waarin de klok wordt teruggedraaid, van korte dagen en verloren uren, van wachten op wat komen gaat, van volhouden en ruggengraat. Van tijd voor kaas die echt karakter heeft: gemaakt op de boerderij en gemaakt voor een moment van rust. Kom snel langs en scoor een stuk boerderijkaas. Dat wordt genieten.

Hoe wordt boerenkaas gemaakt?