Zomerse stoof met runderriblappen, krieltjes en zomergroente
Perfect voor warme regenachtige dagen. Hartig maar niet te zwaar.
Ingrediënten (voor 4 personen):
-
500 g runderstoofvlees (riblappen of sukadelappen)
-
400 g krieltjes (met schil, gehalveerd)
-
1 courgette of 1 prei, in halve ringen
-
2 wortels, in plakjes
-
1 ui, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook
-
200 ml volle kwark
-
250 ml runderbouillon
-
Verse peterselie, tijm en/of bieslook
-
Peper, zout, roomboter of olie
Bereiding:
-
Snijd het stoofvlees in blokken en bestrooi met peper en zout.
-
Verhit wat boter in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
-
Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en wortel aan totdat ze zacht zijn. Voeg het vlees terug toe aan de pan.
-
Schenk de bouillon erbij en voeg tijm toe. Laat het gerecht 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
-
Kook intussen de krieltjes beetgaar in ongeveer 10 minuten en zet apart.
-
Voeg de laatste 10 minuten de courgette of prei en de krieltjes toe aan de stoofpot.
-
Roer op het einde de yoghurt of zure room door het gerecht, zonder het nog te laten koken.
-
Garneer met verse peterselie en serveer eventueel met een lik mosterd.
Serveer met kropsla, stukjes appel en stukjes kaas en een dressing van kefir
Blijf op de hoogte van al onze nieuwe recepten